Το Σμαραγδένιο Νησί: Προφήτης Ηλίας – Νύμφη, μια μαγευτική διαδρομή

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Προφήτης Ηλίας – Νύμφη, μια μαγευτική διαδρομή

Σε μια αρκετά καλαίσθητη έκδοση για λογαριασμό του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟ.ΤΟΥ.Ρ) μπορεί κανείς να δει τις 18 πιο δημοφιλείς πεζοπορίες στο νησί της Ρόδου.


Μια από αυτές τις διαδρομές είναι αυτή από τον Προφήτη Ηλία στη Νύμφη (ή αντίστροφα). Περπατήσαμε και φωτογραφίσαμε αυτή τη διαδρομή και σας την παρουσιάζουμε.
Ξεκινώντας από τις εγκαταστάσεις του Προφήτη Ηλία αρχίζει κανείς την κατάβαση προς το χωριό της Σαλάκου. Πρώτη στάση στη θέση Αχλαδιές με το μοναστήρι εκεί να βγαίνει μέσα από το βράχο και να εντυπωσιάζει. Η βρυσούλα δυστυχώς δεν έχει νερό παρόλο που υπάρχει δίκτυο. Το δασικό τοπίο από εκεί είναι φανταστικό με το πευκοδάσος του Προφήτη Ηλία να δεσπόζει στα μάτια του πεζοπόρου.







Συνεχίζοντας το μονοπάτι και πριν αυτό αρχίσει να γίνεται αρκετά πιο δύσβατο, συναντάμε ένα ξέφωτο ιδανικό για μια εκδρομή. Τη δυσκολία του μονοπατιού αυξάνουν τα ηλεκτρικά καλώδια που μπορούν ακόμα και να προκαλέσουν ατύχημα σε όσους και όσες δεν είναι αρκετά προσεκτικοί. Θα μπορούσαν να περνάνε και από άλλο σημείο.






Η κατηφοριά και το δύσβατο μονοπάτι συνεχίζονται για αρκετά μέτρα και μπορεί κανείς να προσέξει την χλωρίδα της περιοχής και να θαυμάσει τη θέα που απλώνεται μέχρι τη θάλασσα. Φτάνοντας κοντά στο χωριό της Σαλάκου μια δυσάρεστη έκπληξη δυστυχώς περιμένει. Συρματοπλέγματα υπάρχουν παντού, δεξιά και αριστερά και πρέπει κανείς να ξέρει ότι η σιδερένια πόρτα οδηγεί στην πρώτη έξοδο αλλιώς κινδυνεύει να χαθεί. Είναι κρίμα που μια τέτοια διαδρομή οδηγεί σε αυτήν την άσχημη εντύπωση.




Όπως και να ‘χει καταφέραμε να βρούμε το δρόμο μας και να βγούμε στην πρώτη έξοδο του μονοπατιού, κοντά στη Νύμφη. Δυστυχώς οι πινακίδες δεν είναι πολύ κατατοπιστικές και μερικές δεν είναι γραμμένες ούτε καν με λατινικούς χαρακτήρες.


Ο πεζοπόρος που δεν έχει κουραστεί και θέλει να συνεχίσει όμως έχει και άλλα να δει. Περπατώντας προς τη Πηγή της Νύμφης και προσπαθώντας να μη δώσει κανείς πολύ σημασία στις παράγκες και το υπόλοιπο ντεκόρ που βρίσκεται εκεί από τα Χριστούγεννα, μπαίνουμε στο δεύτερο κομμάτι που οδηγεί στο χώρο που βρίσκεται το Swedco. Το τοπίο εδώ είναι φανταστικό και η φύση οργιώδης. Είναι ένας μικρός «Αμαζόνιος» που θα αφήσει τον περιπατητή άναυδο με την ομορφιά του.




Αισθανθήκαμε τυχεροί που μπορέσαμε να κάνουμε αυτή τη διαδρομή το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Παρόλα τα μικροπροβλήματα αξίζει τον κόπο. Όπως βέβαια αξίζει τον κόπο το μονοπάτι αυτό και όλα τα υπόλοιπα να αναδειχτούν και να γίνουν κομμάτι των επισκέψεων που πραγματοποιούνται στο νησί μας ώστε να δώσουν ανάσα οικονομική και περισσότερη ζωή στα χωριά της Ρόδου και όχι μόνο στους δημοφιλείς και γνωστούς προορισμούς.





Εμείς θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε τα μονοπάτια αυτά που σίγουρα αξίζουν περισσότερης προσοχής τόσο από εμάς, ως ντόπιοι, όσο και από αυτούς που σχεδιάζουν το τουριστικό προϊόν του νησιού μας.

http://oikologicarodiaka.wordpress.com

Ρόδος - Το Σμαραγδένιο Νησί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου